15-07-2021

WB Firepacks levert prefab pompkamer voor productielocatie Aalberts integrated piping systems

Terug naar het overzicht

Een mooie order voor WB Firepacks: het leveren van een prefab pompkamer, inclusief watertank en tussenliggend leidingwerk voor de Hilversumse productielocatie van Aalberts integrated piping systems (voorheen VSH). WB Firepacks voerde het project uit in opdracht van Croonwolter&dros.

News logo

 

Uitbreiding mogelijk

De afmetingen van de pompkamer liegen er niet om: 12x3x3 meter (lxbxh) met een gewicht van zo’n 12.000 kg. In de pompkamer bevindt zich onder andere een Diesel Firepack met horizontale splitcase pomp en dieselschakelkast. Mocht in de toekomst een 2e sprinklerpomp noodzakelijk zijn dan is hiermee al rekening gehouden in de pompkamer.  “In dit project kwamen diverse leveranciers samen, zoals Westtanks voor de watertank en BES voor het leidingwerk tussen de watertank en pompkamer. Een goed gevoel als het project naar alle tevredenheid wordt opgeleverd”, vertelt Roland Stolk, projectmanager bij WB Firepacks.

Willem Steenbeek, projectcoördinator bij Croonwolter&dros: “We hebben in opdracht van de klant zorgvuldig de partijen geselecteerd. WB Firepacks heeft ruimschoots ervaring en zich bewezen met soortgelijke projecten. We kijken terug op een fijne samenwerking.”

Geen uitdaging uit de weg

De productielocatie bevindt zich in een woonwijk in Hilversum. De smalle toegangswegen maakte het transport extra uitdagend. Door een goede vooropname en uitvoering door onze partner Maat Transport, is het uiteindelijk gelukt om de prefab zonder schade af te leveren en in bedrijf te stellen.

Over Aalberts integrated piping systems

Aalberts integrated piping systems levert connectie- en afsluitertechnologie binnen de installatiebranche. Vanuit de eigen productielocatie in Nederland levert zij door heel Europa én daar buiten leidingsystemen en appendages. Aips biedt het breedste en diepste aanbod in betrouwbare knel-, groef- press- en pushsystemen van dik- en dunwandig metaal of kunststof, toepasbaar in onder meer de woning- en utiliteitsbouw, industrie, brandbeveiliging en scheepsbouw.

Ander nieuws

23-11-2020 Samen sterk: WB Firepacks maakt techniek toegankelijk
Lees meer

21-12-2020 WB Firepacks wenst u prettige feestdagen!
Lees meer

03-03-2021 WB Firepacks introduceert de Electronic Flow Controller
Lees meer